Sugarfree Muffins
Sestavine
- 180 g narezanih datljev
- 80 g rozin
- 85 g narezanih sliv brez koščic
- 235 ml vode
- 115 g masla
- 2 g soli
- 2 jajci
- 5 ml vanilijevega ekstrakta
- 125 g moke
- 5 g sode bikarbone
- 2 g pecilnega praška
- 60 g zmletih orehov (po želji)
Navodila
- V ponev/lonec na srednjem ognju ,damo vodo in suho sadje. Vremo 5 minut, nato dodamo maslo in sol ter damo na stran, da se ohladi. Predgretje pečice na 175 C.
- Ko se masa ohlasdi, jo prestavimo v večjo posodo, vmešamo jajci in vanilijo. V drugi posodi zmešamo skupaj moko, sodo in pecilni ter vse skupaj vmešamo v sadno maso. Po želji dodamo orehe. V pekač za muffin-e nadevamo maso (priporočljivo imeti papirnate srajčke) in napolniti vdolbine 2/3 do 3/4.
- Peči 15 do 20 minut, oziroma do takrat ko zobotrebec, ki ga zapičimo v muffin ni več moker.
Sugarfree fruit cake
Sestavine
- 165 g zrezane bele rozine
- 3 g sol
- 175 g zmleti orehi
- 110 g zrazane brusnice
- 240 g nesladkan zrezan ananas
- 25 g limonine lupinice
- 75 g kokosove moke
- 80 ml pomarančnega soka
- 8 zavojčkov umetnega sladila
- 2 g muškatnega oreščka
- 2 g pimeta
- 5 g sode bikarbone
- 190 g moke
Navodila
- Sladilo zmešaj s sokom ter vmešaj brusnice. Namakaj 1 uro in vmes občasno pomešaj.
- Zmešaj rozine, orehe, kokos, limono in moko. Dodaj brusnično maso. Vmešaj sodo, začimbe, stresi ananas. Maso vlij v primeren model (namaščen).
- Peci pri 165 C 40 minut.
Oba recepta sta povzeta s strani All recipes.
Muffini so že stestirano super. Ker se sadje povre in spusti sladkor v vodo in nato vmeša v maso je celoten muffin sladek. Uporabila polnozrnato moko.
Ni komentarjev:
Objavite komentar