torek, 16. junij 2009

Sladice brez dodanega sladkorja

Sugarfree Muffins


Sestavine

  • 180 g narezanih datljev
  • 80 g rozin
  • 85 g narezanih sliv brez koščic
  • 235 ml vode
  • 115 g masla
  • 2 g soli
  • 2 jajci
  • 5 ml vanilijevega ekstrakta
  • 125 g moke
  • 5 g sode bikarbone
  • 2 g pecilnega praška
  • 60 g zmletih orehov (po želji)

Navodila

  1. V ponev/lonec na srednjem ognju ,damo vodo in suho sadje. Vremo 5 minut, nato dodamo maslo in sol ter damo na stran, da se ohladi. Predgretje pečice na 175 C.
  2. Ko se masa ohlasdi, jo prestavimo v večjo posodo, vmešamo jajci in vanilijo. V drugi posodi zmešamo skupaj moko, sodo in pecilni ter vse skupaj vmešamo v sadno maso. Po želji dodamo orehe. V pekač za muffin-e nadevamo maso (priporočljivo imeti papirnate srajčke) in napolniti vdolbine 2/3 do 3/4.
  3. Peči 15 do 20 minut, oziroma do takrat ko zobotrebec, ki ga zapičimo v muffin ni več moker.

Sugarfree fruit cake


Sestavine

  • 165 g zrezane bele rozine
  • 3 g sol
  • 175 g zmleti orehi
  • 110 g zrazane brusnice
  • 240 g nesladkan zrezan ananas
  • 25 g limonine lupinice
  • 75 g kokosove moke
  • 80 ml pomarančnega soka
  • 8 zavojčkov umetnega sladila
  • 2 g muškatnega oreščka
  • 2 g pimeta
  • 5 g sode bikarbone
  • 190 g moke

Navodila

  1. Sladilo zmešaj s sokom ter vmešaj brusnice. Namakaj 1 uro in vmes občasno pomešaj.
  2. Zmešaj rozine, orehe, kokos, limono in moko. Dodaj brusnično maso. Vmešaj sodo, začimbe, stresi ananas. Maso vlij v primeren model (namaščen).
  3. Peci pri 165 C 40 minut.

Oba recepta sta povzeta s strani All recipes.
Muffini so že stestirano super. Ker se sadje povre in spusti sladkor v vodo in nato vmeša v maso je celoten muffin sladek. Uporabila polnozrnato moko.

Ni komentarjev: