Sestavine:
-800 ml paradižnika v konzervi (ali pasiranega paradižnika)
-približno 1,5 litra vode
-2 juhi v vrečki (kokošja ali goveja) - tega nisem uporabila (zakaj bi, če je kocka?)
-2 veliki zeleni papriki (lahko tudi rumeni ali rdeči)
-6 velikih mladih čebul
-1/2 večje glavice zelja (približno 1 kg)
-zelena (koren in listje) približno 1kg
Vse sestavine so nujno potrebne, zlasti zelena.
Juho lahko začinite po volji s soljo, poprom in začimbnimi rastlinami. Po želji lahko dodate tudi jušno kocko ali vegeto ali pekočo omako (Tabasco)
Priprava:
Kuhajte zelenjavo, ki ste jo predtem izrezali na majhne do srednje kose v vodi na močnem ognju približno 10 minut, nato zmanjšajte ogenj (temperaturo) in kuhajte dokler se zelenjava ne zmehča. Na koncu dodajte začimbe, juhi iz vrečke in paradižnik.
Ni komentarjev:
Objavite komentar