sreda, 3. junij 2009

Juhica

Včeraj sem skuhala zelenjavno juho, prvič popolnoma sama. Zdaj vem zakaj so izumili tisto iz vrečke, saj sem jo pripravljala in kuhala cca uro in pol. Ker mi seveda sekljanje ne gre od rok (beri: koščki so ogromni) jo bom danes spasirala. Zrezane zelenjave je prišlo več kot vode, tako da sem morala doliti še cca pol litra vode, da je vsaj pokrilo. Nastala je gosta čorba po receptu:


Sestavine:

-800 ml paradižnika v konzervi (ali pasiranega paradižnika)

-približno 1,5 litra vode

-2 juhi v vrečki (kokošja ali goveja) - tega nisem uporabila (zakaj bi, če je kocka?)

-sol, vegeta, kocka za juho

-2 veliki zeleni papriki (lahko tudi rumeni ali rdeči)

-6 velikih mladih čebul

-1/2 večje glavice zelja (približno 1 kg)

-zelena (koren in listje) približno 1kg

Vse sestavine so nujno potrebne, zlasti zelena.

Juho lahko začinite po volji s soljo, poprom in začimbnimi rastlinami. Po želji lahko dodate tudi jušno kocko ali vegeto ali pekočo omako (Tabasco)

Priprava:

Kuhajte zelenjavo, ki ste jo predtem izrezali na majhne do srednje kose v vodi na močnem ognju približno 10 minut, nato zmanjšajte ogenj (temperaturo) in kuhajte dokler se zelenjava ne zmehča. Na koncu dodajte začimbe, juhi iz vrečke in paradižnik.


Njam njam (baje se jo poje lahko na dan v neomejenih količinah, pa ni panike).

Ni komentarjev: