sreda, 13. maj 2009

Odstranjevanje strij

Po včerajšnjem napornem dnevu (i.e. delovnik daljši za 1 uro, heksenšus ter nekakim pritiskom v glavi, ki ga nisem hotela priznati kot glavobol) se mi je po obisku salona spremenila celotna perspektiva. Moja edina misel je bila: Omg, to terapijo naj bi obiskala več kot enkrat.
Zadeva je sestavljena iz dveh terapij – Green Vac in Green Flash, ter je zgledala nekako takole; ležiš na mizi/postelji ali kakorkoli rečejo že tisti zadevi, na predele, kjer si želiš odstraniti strije ti namažejo z nekim oljem oziroma losjonom, ki sicer diši prijetno, ne odtehta pa postopka, ki sledi. Z aparaturo (Green Vac) iz katere vodijo cevke, na koncu katerih je »skodelica« iz trde gume (zgleda podobno kot zadeva s katero se molze krave, celo deluje podobno, ne morem pa reči zagotovo saj te molzilne naprave še nikoli nisem videla od blizu). Aparatura vleče vase zrak, kar potem ustvarja v t.i. skodelici vakuum. Ob tem procesu se pojavi neprijeten občutek, ki bi ga povprečen človek poimenoval bolečina. Vsekakor bi se na to pripravila, vendar me na to pred začetkom niso opozorili (res ne razumem, pred vsemi postopki, ki sem jih dala skozi v zadnjem času, so mi sami pri enem razložili, kaj bom občutila ob terapiji...). Žal zadeva traja kar dobrih 5 min, če ne več, med postopkom se obdelovano območje spreminja – skodelice se premika naokoli. Na polovici sem dejansko pogledala kaj se tam dogaja in videla, da kožo v bistvu potegne v skodelico kar je naravnost nagravžno. Opazila sem tudi, da se je koža obarvala v kravo rdeče. Vmes sem si v mislih govorila dihaj, dihaj, DIHAJ in se spraševala, če je to huje kot odstranjevanje kapilar. Na koncu, ko sem se oblačila sem ugotovila, da so obdelana mesta podobna gromozanskim hickijem, danes pa je spremenilo barvo v vijolično. Torej me čakata še črna in rumeno-zelena.(btw to so moji boki...)

Naslednji teden se moram vrniti še Green Flash, katerega nekako že poznam iz odstranjevanja dlak in ni tako neprijeten, vendar se pri tem uporablja drugačna svetloba.

Ne morem verjeti kaj vse so pripravljeni ljudje delati za lepoto. Si ne predstavljam dati skozi več takih terapij. No, on the bright side, vsaj preverjam kakšen je moj prag bolečine.

6 komentarjev:

tamala pravi ...

oo zdravo..
zanima me kaj je sedaj s tvojo terapijo in če si to hodila v ljubljano oz. še hodiš? sporoči kako gre in kako napreduješ da bom vedla..mogoče se tudi jaz odločim za tak poseg.. hvala..lp..

Tinka pravi ...

Vsekakor bom ko/če bo kaj napredka. Po enkratnem obisku (v LJ) ne morem še čisto nič oceniti, ker mi je jasno, da se strija na "zaceli" po enem tretmaju. Zelo pa cincam pred naslednjim obiskom, ker imam nizek prag bolečine.. :)

art of Ajetam pravi ...

kok pretiravaš. sploh ne vem da si mela kašno strijo pa sem te večkrat vidla v kopalkah. ko bi mene vidla kašna sem jaz zdej po porodu :(

Tinka pravi ...

Samo še dodatni komentar - od junijske terapije (mesec in pol nazaj) mi je ostala obarvana koža na levem boku. Gre za 3 cm kože, katere obarvanost noče izginiti. Bom ob priliki nalimala sliko.

Unknown pravi ...

kako pa je zdaj? so strije kaj bolje?

Tinka pravi ...

Zdravo. Po tisti neprijetni izkušnji se nisem vrnila. Učinkovitost pa zagotavljajo šele po 5-10 ponovitvah, kolikor se spomnim.