sreda, 29. oktober 2008

Žajfa

Po dvotedenski gonji po internetu, ter enotedenskem sprehajanju po Ljubljani in iskanju trgovinic z hobby materialom je čas za preizkus. Izdelovanja mila namreč.

Pri nas je izbira sestavin in pripomočkov zelo skopa, no, lahko smo celo veseli, da se v art trgovinah da dobiti vsaj dve osnovi za izdelovanje mil - belo in transparentno, osnovne barve, par zelo majhnih modelov, to je pa to. Na internetu si ne upam več kukati na strani kjer piše Soapmaking Supplies, ker me ogled samo spravi v slabo voljo. In ne, ne mislim naročati iz tujine, ker ne dostavljajo v Slovenijo, pa čeprav je podjetje iz Velike Britanije, iz ZDA ti udarijo carino... Vse kar sem lahko napraskala na Amazonu so knjige (VB in Nemčija), zgledajo sicer povsem solidne, ampak imam namen še počakati, da vidim kako bo šlo na začetku. Upam, da mi bodo zadostovali opisi postopkov na internetnih straneh in videi na YouTube-u. Bomo videli, danes.

Odločila sem se za sivkino milo. Osnova bo belo milo, dodala bom malce barve za milo (kombinirati moram rdečo in modro barvo, saj vijolične barve ni na voljo), po strditvi bom milo nastgala na "ribežn" da bom dobila manjše koščke, nato pa te vlila v osnovno belo milo. Dodala bom eterično olje sivke , mleto sivko (ki je pravzaprav namenjena čaju - oboje kupljeno v trgovini z "naravnimi" izdelki), ter mandljevo olje (kupljeno v lekarni, dobi se ga pa tudi v teh naravnih trgovinicah).

No, pa da vidimo.

Ni komentarjev: